Bár nem a legszebb arcát mutatja a tavasz, bizonyára már minden medencetulajdonos kicsomagolta a téliesített medencét. A védőfóliát és a fagytesteket lemosva fényvédett helyre célszerű eltenni. Ha a medence rendben átvészelte a telet, akkor nekiláthatunk a tisztításnak. Vizsgáljuk meg, hogy szennyeződött-e a víz porral, falevelekkel, üledékkel. Ezeket hálóval szedjük ki a vízből, ha van megfelelő medencetisztító robotunk könnyebb helyzetben vagyunk. Ha a takarófólia megsérült és elszennyeződött a víz, akkor rossz hír, de le kell cserélnünk. A megfelelő tisztítószerekkel fertőtlenítsük és tisztítsuk ki a medencét az újra töltés előtt.

Ezek után már fel lehet tölteni a medence vizét és beüzemelhetjük a gépészetet. Ha boldogulunk, akkor ezt mi magunk is megtehetjük, de ha nem vagyunk járatosak a dologban, hívjunk időben szakembert. A feltöltés után ellenőrizzük a víz PH értékét, és a megfelelő módon állítsuk be azt a jól bevált vegyszerekkel. A víz klórtartalma is odafigyelést igényel, konzultáljunk szakemberrel a megfelelő klórmennyiség beállításáról.

Heti egy alkalommal mindenképpen javasolt ellenőrizni a víz PH szintjét és a klórtartalmát!

Ha beszereztük a megfelelő vegyszereket, gondoskodjunk azok megfelelő tárolásáról is. Fényvédett, hűvös, zárható helyet alakítsunk ki számukra!

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a medence körbe legyen kerítve, és gondoskodjunk a megfelelő beesés védelemről is, illetve arról, hogy a medence fedése készen álljon az új szezonra. Ne halogassuk ezek beszerzését sem, mert csak ezekkel kiegészítve lehet a medencénket biztonsággal használni.